21 Ekim 2013 Pazartesi

Zamana Karşı Yarışın!

Sınavda zamanınız yetmiyorsa ve üstelik hız problemi sizin en büyük probleminiz ise muhakkak bu yazıyı okumalısınız.

Burada yazacaklarımı muhakkak daha önceden duymuşsunuzdur; ancak ben genel çapta bir toparlama yapmak istedim. Böylece yapacağımız şeyleri bir arada görürsek, uygulamamız daha kolay hale gelir umudundayım.

Bildiğimiz şeyleri kimi zaman uygulamada zorluk çekiyoruz. Her bilgi teorikte ki kadar kolay olmuyor uygulamaya geçince. 

Ben zaman açısından pek problem çeken birisi değilim. Bunun da temel sebebini bol bol soru çözmeye bağlıyorum . Konuyu ne kadar bildiğiniz, soruları çözemiyorsanız çok da önemli olmuyor. Asıl hedefimiz elbette soruları doğru bir şekilde zamanında çözebilmek. 

O halde diyeceklerime kulak verin.

1) Konulara bir kaç farklı kaynaktan çalışın asla tek bir kaynakla yetineyim demeyin.

2) Konuları çalışırken not tutun. 

3) Notlarınızı gözden geçirin.

4) Farklı yayın evlerine ait soru bankaları edinin ve ilgili konu ile ilgili bol bol soru çözün.

5) Soruları çözerken saat tutun, cep telefonunuzun kronometresini bunun için kullanabilirsiniz.

6) Testinizi bitirdiğiniz de diyelim ki 15 soruyu 30 dakika da çözdünüz. Olabilir! Bir sonraki teste geçmeden önce yanlış yaptığınız ya da boş bıraktığınız, tereddütte kaldığınız soruların cevapların muhakkak cevaplarını öğrenin. Daha sonra bir sonraki test için kendinizi hazırlayın.

7) Bir önceki testi 30 dakika içinde çözmüştünüz ya, ikinci testi biraz daha hızlanarak çözmeye çalışın . Hedefiniz : 30 dakikadan daha kısa bir zaman ! Birden 15 dakikaya inemezsiniz, bu zamanla oturacak bir durumdur.

8) Zamana karşı kendinizle yarışırken , hız probleminiz yavaş yavaş çözümlenecektir. Önceleri 30 dakika gibi bir zaman ayırdığınız testleri zamanla 25, 20,15 hatta 10 dakika da dahi çözebileceksiniz.

Eminim bu dediklerim, özellikle 10 dakika olayı, size çok abartı gibi geliyor. "30 dakikadan 10 dakikaya inilir mi ?" dediğinizi duyabiliyorum. İnanını bana iniliyor. 

Kronometre çalışmasını yapmayı sakın ihmal etmeyin. Ne kadar çok soru çözerseniz, ne kadar farklı tipte soru ile alıştırma yaparsanız, konuya dair bilginiz ile beraber, yorum yeteneğiniz de gelişecektir. Dolayısıyla, soruları belli bir yerden sonra direk tanıyacak ve ne sorduğunu direk tahmin edeceksiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eee.. Siz ne düşünüyorsunuz?